اخبار گرگان و گلستان|کاسپین خبر



کام گوجه‌کاران گلستانی از قیمت و دلالی‌ها تلخ شد
هم زمان با برداشت گوجه فرنگی در روزهای اخیر، کشاورزان گلستانی از نامناسب بودن قیمت و عدم تمایل کارخانجات رب گوجه‌فرنگی برای خرید این محصول و ناکافی بودن صنایع فرآوری و تبدیلی گلایه‌مند هستند.

به گزارش کاسپین خبر از گرگان، کشاورزی گلستان سال‎هاست در بخش‎های مختلف از زمان کاشت تا مرحله بازرگانی آن دچار مشکلات فراوانی است، داستان تکراری خرید محصول در زمان برداشت، نامناسب بودن قیمت و جولان واسطه‎ها هرساله و هم زمان با برداشت یک محصول تکرار و همچنان جای خالی یک ابزار قدرتمند برای برخورد با این معضل در بخش بازرگانی محصولات احساس می‎شود.

هم زمان با برداشت گوجه‌فرنگی در روزهای اخیر،  کشاورزان  گلستانی از نامناسب بودن قیمت و عدم تمایل کارخانجات رب گوجه‌فرنگی برای خرید این محصول و ناکافی بودن صنایع فرآوری و تبدیلی گلایه‌مند هستند، کشاورزان معتقدند بهای تمام شده قیمت  گوجه فرنگی  خیلی بیشتر از مبلغی است که کارخانه‎ها از آنها خریداری می‎کنند با توجه به هزینه‎های چند برابری برای تولید یک محصول، قیمت خرید جوابگوی هزینه‎های آنها نیست بنابراین آنها مجبور هستند محصول خود را به واسطه‎ها بفروشند.

*ورود سازمان تعاونی روستایی برای خرید گوجه با قیمت مناسب از کشاورزان

در همین رابطه معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان با اشاره به تعداد صنایعی که در تبدیل و فرآوری رب گوجه‌فرنگی در استان فعالیت می‎کنند، اظهار کرد:9 واحد با ظرفیت اسمی 500 هزار تن گوجه‌فرنگی در طول سال در گلستان فعالیت می‎کنند این واحدها روزانه می‎توانند 7 هزار تن الی 8 هزار تن گوجه دریافت کنند.

حسین طلوعیان در خصوص چگونگی قیمت‌گذاری برای خرید گوجه از کشاورزان گفت:طی نشست با مسوولانبخش کشاورزی و صنایع گلستان توافق شد تا کارخانه‎ها با قیمت یک هزار و 200 تومان از کشاورزان گوجه خریداری کنند البته این قیمت به گوجه‎ای که قابلیت رب شدن داشته باشد، تعلق می‎گیرد.

وی اضافه کرد:بخش کشاورزی قیمت تمام شده برای هر یک کیلوگرم گوجه‌فرنگی را 800 تومان برآورد کردند قیمت توافق شده برای خرید گوجه 30 درصد الی 40 درصد سود عاید کشاورز می‎کند.

به گفته معاون امور صنایع  سازمان صمت  گلستان اگر چه قیمت یک هزار و 200 تومان برای خرید کارخانه‎ها از کشاورزان توافق شده است اما دو مسأله موجب شده تا با این قیمت از گوجه کاران محصولاتشان خریداری نشود، نخست آنکه قیمت گوجه در کارخانه‎ای که مطلوب رب گیری باشد یک هزار و 200 تومان است و موضوع بعدی بحث واسطه‎هاست که برخی کشاورزان محصولات خود را سلف فروخته و با قیمت پایین‎تری به واسطه‎ها می‎فروشند که این امر موجب شده سود اصلی عاید واسطه‎ها شود.

طلوعیان با بیان اینکه واسطه‎ها موجب اخلال در قیمت‎گذاری گوجه‌فرنگی شده‎اند، افزود:در سال‎های گذشته قرار بود تولیدکنندگان گوجه‌فرنگی تعاونی تشکیل دهند تا محصول گوجه از طریق تعاونی به کارخانه‎ها تحویل داده شود، دو روز گذشته طی یک نشست در استانداری مقرر شد اگر کارخانه‎ها گوجه را با قیمت پایین‎تر از آنکه تعیین شده است بخرند سازمان تعاونی روستایی ورود پیدا می‎کند گوجه را خریداری و تحویل کارخانه‎ها می‎دهد.

وی اضافه کرد:البته کارخانه‎ای که نمی‎تواند از گوجه رب‎گیری کند و فقط پوست گوجه باقی مانده یا محصول نارس و بدون کیفیت است با قیمت یک هزار و 200 تومان خریداری نمی‎کند.

معاون امور صنایع گلستان بیان کرد:هر ساله هنگام برداشت گوجه شاهد چنین مشکلاتی هستیم معمولأ با شروع فصل برداشت پیک تولید به وجود می‎آید که این پیک تولید ممکن است هم زمان با شروع فعالیت کارخانه‎ها نباشد از طرفی در برخی مواقع کاهش قیمت گوجه به دلیل کیفیت پایین آن است با این وجود خوشبختانه طی چند روز آینده چند واحد بزرگ در استان راه‌اندازی می‎شود و می‎تواند سرویس‌دهی خوبی برای خرید گوجه محسوب شود.

*نارضایتی گوجه کاران گلستانی از پایین بودن قیمت گوجه

در حالیکه معاون امور صنایع گلستان معتقد است خرید گوجه با قیمت یک هزار و 200 تومان سود 40 درصدی نصیب گوجه‌کاران خواهد کرد اما دبیر خانه‌کشاورز گلستان این سود را کمتر از آنچه که اعلام می‎شود، عنوان می‎کند.

علیقلی ایمانی با بیان اینکه براساس نظریه کارشناسی جهاد کشاورزی و نماینده گوجه‌کاران قیمت تمام شده برای گوجه یک هزار و 175 تومان اعلام شد گفت:با نشست‎هایی توافق شد گوجه با قیمت یک هزار و 200 تومان از کشاورز خریداری شود، این قیمت خرید تنها 25 درصد سود برای کشاورز دارد با این وجود متأسفانه گوجه با قیمتی بین 800 تومان تا 900 تومان از کشاورز خریداری می‎شود.

وی با ابراز نارضایتی از وضعیت قیمت‌گذاری گوجه‌فرنگی گفت:امسال از سوی مقام معظم رهبری سال رونق تولید نامگذاری شده است متأسفانه در برخی دستگاه‌های شاهد آن هستیم که ضد تولید عمل می‎کنند.

دبیر خانه‌کشاورز گلستان خاطرنشان کرد:کشاورزان از دی ماه برای پرورش بذر و نهال زحمات بسیاری را متحمل می‎شوند و با هزینه‎های بسیار سنگین محصول را پرورش و تولید می‎کند اما یک عده واسطه و  دلال  به این بخش ورود پیدا کرده‎اند و چوب حراج بر سر تولید و از طرفی چوب گرانی بر سر مصرف‌کننده می‎زنند.

ایمانی با انتقاد از دستگاه‌های نظارتی گفت:واقعأ برای من جای سؤال است که چرا دستگاه‌های نظارتی به این بخش ورود پیدا نمی‎کنند و یک نظم به تولید نمی‎دهند.

وی گفت:افزایش قیمت رب گوجه‌فرنگی در سال گذشته این شایعه را به وجود آورد که گوجه با قیمت بسیار خوبی از کشاورزان خریداری شد در حالیکه گوجه از کشاورز با قیمت 450 تومان خریداری و رب با قیمت 4 هزار و 800 تومان به فروش رفت البته قیمت همین رب به 15 هزار تومان هم رسید بنابراین سود متوجه کارخانه‎های رب شد نه کشاورز.

به گزارش کاسپین خبر، روز گذشته با حضور دستگاه‌های ذیربط در استانداری گلستان به بررسی مشکلات گوجه‌کاراناستان پرداخته شد، در این جلسه تصمیم گرفته شد با راه‌اندازی مجدد چند کارخانه رب گوجه‌فرنگی و افزایش ظرفیت آنها بخشی از مشکلات خرید گوجه در استان رفع شود، امید آن است تا هرسال قبل از زمان کشت و برداشت یک محصول تمهیدات لازم در خصوص خرید و مسائل بازرگانی آن انجام شود،

بدون تردید تکرار مشکلات کشاورزان در زمان برداشت محصول، نامناسب بودن قیمت خرید و جولان واسطه‎ها در این زمان تنها بیانگر ضعف دستگاه‌های نظارتی و دستگاه‌هایی که بدون برنامه‎ریزی و تنها در زمان بحران به فکر چاره می‎افتند، می‎باشد./فارس


http://www.caspiankhabar.com/7685



تبلیغ کانال تلگرام



مهر ما در دل تاریخ سبز شد
شهروندخبرنگار ما باشید
بسته خبری اختصاصی کاسپین‌خبر
اطلاعیه شرکت گاز گلستان درباره آزمایش نشت گاز
تبلیغات نظام مهندسی ساختمان گلستان سال 96