به گزارش کاسپین خبر به نقل از ایسنا، دکتر پریسا انصافی اظهار کرد:سلولهای بنیادی خونساز موجود در خون بندناف میتوانند به انواع مختلفی از سلولهای خونی در بدن تمایز یابند و در نتیجه باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن یا درمان بیماریهای صعب العلاجی نظیر سرطانهای خون شوند.
وی با بیان اینکه تنها زمانی که میتوان سلولهای بنیادی خون بندناف را ذخیره کرد، درست پس از تولد است، گفت:به خونی که پس از تولد کودک درون بندناف او باقی میماند، خون بندناف نوزاد یا Cord blood میگویند که این خون با خونهای معمولی تفاوت چندانی ندارد و از گلبولهای سفید، قرمز، پلاسما و پلاکت تشکیل شده است اما بهدلیل غنی بودن از سلولهای بنیادی موجود در مغز استخوان تقویتکننده سیستم ایمنی هستند.
این متخصص زنان و زایمان با توضیح اینکه سلولهای بنیادی توانایی بالغ شدن دارند و همین مسأله امکان درمان بیماری با خون بند ناف نوزاد را افزایش میدهد، اضافه کرد:کاربرد سلولهای بنیادی بند ناف نوزاد را باید کمک به ساخت سلولهای جدید و سالم پس از پیوند دانست، بنابراین میتوان به درمان بیماری با خون بند ناف نوزاد امیدوار بود.
انصافی در خصوص بیماریهای قابل درمان با خون بند ناف گفت:خون بند ناف در درمان سرطانها شامل لوسمی و لنفوم بیماریهای مربوط به مغز استخوان و نیازمند پیوند انواع کمخونی همچون سلول داسی شکل اختلالات سیستم ایمنی بدن است، کاربرد دارد و در درمان برخی بیماریها مانند دیابت تیپ ۱(وابسته به انسولین)بیماری پارکینسون لوپوس در مرحله کارآزمایی است.
وی به این سؤال که چه زمانی باید برای ذخیره خون بند ناف نوزاد مراجعه کرد، پاسخ داد:جهت ثبت نام میتوانید از هفته ۳۴ بارداری با متخصص زنان خود مشورت داشته باشید و حتی در برخی موارد به صورت اورژانسی در زمان زایمان اقدام کنید.
http://www.caspiankhabar.com/95350